Menu

Huisstijl

De gemeente Leerdam heeft een kleurrijke huisstijl en logo. Of eigenlijk vijf logo's in vijf verschillende kleuren. De logo's hebben hun oorsprong in de wapens van de vier kernen van Leerdam (Kedichem, Leerdam, Oosterwijk en Schoonrewoerd) en in het oude logo van de glasfabriek.

Een video over de totstandkoming van de huisstijl kunt u hieronder bekijken (zonder geluid). Deze video is ook te bekijken op YouTube.

Logo's

Onze huisstijl heeft vijf kleuren en ook vijf verschillende logo's. Het heeft een kleurrijke uitstraling waarbij we soms alle kleuren gebruiken en soms een van de vijf logo's kiezen. De logo’s kunt u door elkaar tegenkomen. Zo zien ze eruit:

Logo van de gemeente Leerdam met blauwe kleur

Logo van de gemeente Leerdam met rode kleur

Logo van de gemeente Leerdam met groene kleur

Logo van de gemeente Leerdam met gele kleur

Logo van de gemeente Leerdam met grijze kleur

Gebruik van de huisstijl

De huisstijl van de gemeente Leerdam is in feite een handtekening van de gemeente en de gemeentelijke organisatie. Het is niet toegestaan om een handtekening van een ander te gebruiken en zo is het ook met onze huisstijl.

De huisstijl van de gemeente Leerdam is een gedeponeerd merk. Gebruik van de gemeentelijk stijl of het logo (of delen daarvan) mag uitsluitend door de gemeentelijke organisatie zelf of na toestemming van de gemeente Leerdam.