Menu

Duurzaamheid

Als gemeente vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Daar houden we op diverse manieren rekening mee. Hieronder vindt u een aantal van de maatregelen die wij de afgelopen jaren al hebben getroffen:

  • We maken gebruik van 100% groene stroom voor alle gemeentelijke panden, de openbare verlichting en de pompen van riolen en gemalen;
  • Onze postverwerking is CO2-neutraal. We investeren in groene stroom in India om de belasting voor het milieu van onze eigen postverwerking te compenseren;
  • We kopen onze producten duurzaam en verantwoord in;
  • Op het stadskantoor wordt steeds meer 'paperless' gewerkt, zodat er zo min mogelijk papier verspild wordt;
  • De gemeentewerf is energiezuinig gebouwd. Er is een speciaal systeem aangelegd met twee warmtepompen en 15 ondergrondse bronnen als opslag. Daarnaast zijn er 60 zonnecollectoren die energie opwekken.

Natuurlijk houdt het niet op bij de maatregelen die we nu hebben genomen. Ook in de toekomst blijven we aandacht houden voor manieren om duurzaam en verantwoord te werken.

Zie ook: duurzaamheidslening

Energieloket voor duurzaam bouwen en verbouwen

Het Regionaal Energieloket helpt u als woningeigenaar met al uw vragen rondom het duurzaam bouwen en verbouwen van uw woning. Op de website van het Energieloket vindt u handige tools, onafhankelijke informatie en een koppeling met het lokale bedrijfsleven. Zo ziet u snel welke maatregelen interessant zijn om te nemen en welke aanbieders in de regio hierbij kunnen helpen.