Menu

Trouwambtenaren

De trouwambtenaar werkt graag mee om uw trouwdag onvergetelijk te maken. Daarom neemt de trouwambtenaar één tot anderhalve week voor het huwelijk telefonisch contact met u op. U kunt dan uw specifieke wensen voor het verloop van de huwelijksvoltrekking en de inhoud van de toespraak kenbaar maken.

De gemeente Leerdam heeft zes trouwambtenaren. Zij stellen zich graag aan u voor.

Carina van Buren

Als de bruidegom en de bruid een trouwambtenaar zoeken, die met hen meedenkt en een unieke toespraak houdt, dan hebben jullie mij gevonden. Ik ben Carina van Buren-Buijs (1970), uiteraard getrouwd (sinds 1997) en ik ben moeder van twee kinderen. Mijn trouwdag zou ik zo weer over doen.

Na een persoonlijk voorgesprek verbind ik het bruidspaar, geheel volgens hun specifieke wensen, in de echt. Het ja-woord van het bruidspaar is de kern van de huwelijkssluiting. Wat er omheen gebeurt zet de toon. Dat kunnen trouwtradities zijn, maar ook nieuwe (eigen) rituelen of muziek. Of kinderen die meedoen aan de huwelijkssluiting. En natuurlijk een toespraak. Een persoonlijke aanpak en intimiteit staan bij mij voorop.

Wat kunt u als bruidspaar van mij verwachten? Passie en inlevingsvermogen. Met als resultaat een huwelijkssluiting die puur is en een toespraak die het bruidspaar en de gasten in het hart raakt. Graag draag ik een klein beetje bij aan het slagen van uw trouwdag!

Hans Bronkhorst

In 2002 werd ik 50 en bedacht me dat ik wel aan iets anders toe was qua tijdsbesteding. Ik was net korter gaan werken toen ik op de kabelkrant en in Het Kontakt las dat de gemeente trouwambtenaren zocht. Toen ik deze oproep las, werd mij duidelijk dat ik dit heel graag wilde. Volgens mij paste ik goed in het omschreven profiel en na mijn sollicitatie werd ik gelukkig aangenomen.

Het is de mooiste functie die ik tot nu vervuld heb: ik heb er plezier in om met trouwerijen en alles er om heen bezig te zijn. De voorgesprekken met de bruidsparen (ongeveer anderhalf uur) zijn altijd interessant en de huwelijkssluiting zelf (ongeveer een half uur) geeft me veel voldoening.

Als ik niet bezig ben met huwelijken, werk ik voor 24 uur bij het ministerie van LNV als medewerker grondzaken (aan- verkoop en beheer) en de rest van de tijd in mijn eigen bedrijf als veilingmeester vastgoed. Daarnaast vind ik het prettig om de tijd met mijn echtgenoot, kinderen, kleinkinderen of vrienden door te brengen.

Cora Overbeek-van den Wijngaard

Aanstaand bruidspaar. Mijn naam is Cora Overbeek-van den Wijngaard en sinds 2008 ben ik trouwambtenaar en van die beslissing heb ik nog geen dag spijt gehad! Wat is er fijner dan een bijdrage te leveren aan de huwelijksdag van twee mensen die besluiten hun leven verder samen te delen.

Inmiddels heb ik met vele echtparen van alle leeftijden en voorkeuren kennis gemaakt en steeds geprobeerd om de voltrekking  van hun huwelijk in de door hen gewenste sfeer te laten verlopen. Ik woon inmiddels meer dan 35 jaar in Leerdam, maar er vloeit nog steeds een beetje Utrechts grachtenwater door mijn bloed.

Samen met mijn man hebben we 4 kinderen met aanhang en 4 kleindochters.Van beroep ben ik loopbaanadviseur. In mijn vrije tijd ga ik graag naar buiten op de fiets of met de wandelschoenen aan. Kunst en cultuur en lekker koken en eten staan ook hoog op de lijst.

Esther Pasman

Jullie gaan trouwen! Ik feliciteer jullie alvast van harte! Trouwen is zo leuk! Jullie gaan je voorbereiden op een mooie en bijzondere dag waarin jullie centraal staan. Maar ook jullie ouders, familie en vrienden zijn die dag bij jullie om te genieten van jullie geluk. En daar hoort een persoonlijke ceremonie bij.

Ik ben sinds 2005 beëdigd trouwambtenaar en al vele huwelijken gesloten in binnen- en buitenland. Betrokken, inlevend, informeel, spontaan, humor en liefdevol zijn woorden die op mij van toepassing zijn. Mijn toespraken kenmerken zich door de interactie die ontstaat met jullie én met jullie gasten. Ook voor familie en vrienden is het een heel bijzonder moment! Ik werk vanuit jullie wensen, maar er mogen ook wat verrassingen in zitten. Ik wens jullie in ieder geval een heel mooie dag toe!

Joost-Jan Kool

Ja, ik wil!... jullie heel graag trouwen en daarom ben ik ambtenaar van de burgerlijke stand geworden. Ik ben Joost-Jan Kool (1977) en ik woon samen met mijn vrouw Rianne en mijn drie mooie kinderen Yonne (2005), Nycke (2008) en Sverre (2011) in Lexmond.

Naast trouwambtenaar en vader ben ik ook nog beleidsmedewerker maatschappelijke zaken bij de gemeente Giessenlanden. In mijn vrije tijd schrijf en sport ik graag, vooral wielrennen en skeeleren (in de winter schaatsen).

Hoewel een huwelijk niet uniek is, is jullie huwelijk dat natuurlijk wel. En daar wil ik heel graag een bijdrage aan leveren. Die bijdrage uit zich in een persoonlijke benadering van de huwelijksvoltrekking waarin jullie centraal staan. Uniek, gebaseerd op jullie leven, op wat jullie bezighoudt, wat jullie bijzonder maakt. Kortom een bijdrage aan jullie dag!

Dus als jullie mij vragen, gaan we er iets heel moois van maken en kan ik maar 1 reactie geven: Ja, ik wil!