Menu

Aanvraag voor burgerinitiatief

Heeft u een leuk idee om Leerdam socialer, mooier en gezelliger te maken? Laat het ons weten.

Aanvragen burgerinitiatief

Goed idee voor uw wijk of dorp? Gemeente Leerdam helpt!

De gemeente Leerdam biedt u, inwoners van dorpen, wijken, buurten en straten, de gelegenheid om met ideeën te komen om de leefbaarheid, onderlinge contacten en vitaliteit in uw woonomgeving te verbeteren en te versterken. U komt met de ideeën en onze wijk- en dorpsambassadeurs ondersteunen u hierin.

Voorbeelden ideeën voor uw wijk of dorp

Over wat voor een ideeën gaat dat dan? Misschien ziet u mogelijkheden voor: het verfraaien van een plein of parkje, andere initiatieven om de woonomgeving of speelplekken te verbeteren, een project voor jongeren die werkloos zijn, voor ouderen in de buurt, een idee om overlast van jongeren terug te dringen, het opzetten van een buurtkrant of een website voor de wijk, het organiseren van een schoonmaakactie, letterlijk meer kleur geven aan de buurt, nieuwe manieren om bewoners bij de wijk, de buurt of de straat te betrekken. Niet de gemeente, maar u bedenkt de ideeën, op basis van wensen en behoeften uit uw buurt, wijk, stad of dorp.

De wijk-/dorpsambassadeur

Leerdam ondersteunt via wijk- en dorpsambassadeurs initiatieven die vanuit bewoners of ondernemers komen. Uw wijk- of dorpsambassadeur zorgt voor een laagdrempelig contact tussen buurtbewoners en de gemeente, weet de weg binnen de gemeente en denkt graag met u mee!

Burgerinitiatief melden

Heeft u een leuk idee om Leerdam socialer, mooier en gezelliger te maken? Een idee waar meerdere bewoners plezier van hebben en/of aan mee kunnen doen?  Laat het ons weten waarna we graag nagaan wat we voor elkaar kunnen betekenen.
Bel of mail met uw wijkambassadeur of druk op bovenstaande knop om het formulier in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wijkambassadeurs

Foto van de vier Leerdamse wijkambassadeurs

V.l.n.r. Judith van Coeverden, Marjon Laponder, Daniëlle Rousselet, Kim van Vliet

Wijk/ dorp Ambassadeur Telefoon E-mail
Kedichem Judith van Coeverden 088 599 7322 j.van.coeverden@leerdam.nl
Oosterwijk Judith van Coeverden 088 599 7322 j.van.coeverden@leerdam.nl
Leerdam Noord Judith van Coeverden 088 599 7322 j.van.coeverden@leerdam.nl
Leerdam West Marjon Laponder 088 599 7326 m.laponder@leerdam.nl
Leerdam Centrum Daniëlle Rousselet 088 599 7329 d.rousselet@leerdam.nl
Schoonrewoerd Kim van Vliet 088 599 7372 k.van.vliet@leerdam.nl
Leerdam Oost Kim van Vliet 088 599 7372 k.van.vliet@leerdam.nl