Menu

SamenDoen

Met vele vrijwilligers, een multidisciplinair team en goede contacten met lokale professionals, bedrijven en instellingen is SamenDoen dichtbij! De medewerkers van SamenDoen zijn specialisten van de sociale zorg op de gebieden maatschappelijke ondersteuning, preventieve zorg, welzijn en wonen.

U als inwoner van Leerdam en Zederik kunt terecht bij SamenDoen voor verschillende hulpvragen. SamenDoen denkt met u mee en kan u op weg helpen in de wirwar van de hulpverlening. Ook zijn zij het aanspreekpunt op het gebied van vrijwilligers, werk, gezondheid en sport. Zij bieden op al deze gebieden begeleiding aan. Klik voor meer informatie op www.samendoen.expert.

Waarmee kan SamenDoen u bijvoorbeeld helpen

Mantelzorger
Bent u mantelzorger en heeft u behoefte aan ondersteuning? U kunt voor meer informatie en hulp terecht bij de adviseurs Mantelzorg. Via hen kunt u bijvoorbeeld ook de jaarlijkse mantelzorgwaardering ontvangen en meedoen met de week van de mantelzorg.

Vrijwilliger
Bent u vrijwilliger of zou u dat graag willen worden? SamenDoen bemiddelt vrijwilligers en biedt hen ondersteuning aan. Ook heeft SamenDoen allerlei workshops en activiteiten die voor u interessant kunnen zijn.

Initiatiefnemer
Heeft u een creatief idee om anderen te helpen? SamenDoen ondersteunt mensen om deze ideeën verder van de grond te tillen.

Wie kan mij helpen met vragen?
Heeft u vragen op het gebied van uw woonsituatie, welzijn, zorg of financiën en komt u er zelf niet uit?  Dan kan de Adviseur Cliëntondersteuning u verder helpen. Soms bent u geholpen met informatie en advies en is uw vraag direct beantwoord. Is dat niet zo, dan maken ze een afspraak met u voor een huisbezoek.

Werkzoekende
SamenDoen staat open voor werkzoekenden van alle leeftijden. Ze wil mensen een kans geven om te kunnen meedoen in de maatschappij. Daar is vaak meer voor nodig dan enkel een CV opsturen. Een goed gesprek, advies, doorverwijzing en ondersteuning bij sollicitatieactiviteiten zijn mogelijk.

Respijtzorg

Overzicht van dagactiviteiten, logeermogelijkheden en ondersteuning in de thuissituatie

Soms kan de zorg voor uw naaste te zwaar worden. Het is dan belangrijk om op tijd hulp van buiten in te schakelen. Misschien bent u op zoek naar een prettige besteding van de dag voor degene voor wie u zorgt. Dat kan best lastig zijn, want waar kunt u terecht?

Vervangende zorg voor mantelzorgers heet ook wel respijtzorg. Op de website van SamenDoen staat een overzicht met het actuele aanbod van dagbesteding, logeermogelijkheden en inzet van vrijwilligers die hulp bieden in Leerdam, Zederik en omstreken. Vrijwel al deze voorzieningen vallen onder het Wmo-aanbod van beide gemeenten en zijn vooral bedoeld voor volwassen vanaf 18 jaar. In de loop van het jaar volgt een aanvulling met voorzieningen voor kinderen en jongeren.

Inloopvoorzieningen

Hier vindt u een overzicht van activiteiten en inloopmogelijkheden die er in de gemeenten Leerdam en Zederik zijn. Komt u gerust eens kijken!

Sociale kaart

Overzicht activiteiten in de buurt of activiteiten voor mensen met dementie

Bent u op zoek naar laagdrempelige activiteiten in de buurt? Of zoekt u naar activiteiten voor mensen met dementie? Klik hier voor het overzicht.