Menu

Leerdam maakt werk van armoede

21 maart 2017

Maandag 20 maart ondertekenden 20 maatschappelijke partners en de gemeente het Armoedepact Leerdam.

Armoede

Zo’n 1 miljoen Nederlanders leven in armoede en naar schatting hebben zo’n 200 Leerdamse huishoudens met armoede te maken. Een situatie waaruit niet iedereen op eigen kracht uit kan komen.

Armoedepact

Met de ondertekening van een armoedepact slaan de maatschappelijke partners en de gemeente de handen dan ook ineen om armoede te voorkomen. Gezamenlijk willen wij ook de duur van een situatie van armoede zoveel als mogelijk beperken. De bijeenkomst vond plaats bij de Voedselbank, en op het programma stonden naast de ondertekening ook drie presentaties. Jeannette Phielix van Avres vertelde over schulddienstverlening en armoede en Nadja Jungmann, lector ‘Schulden en Incasso’ aan de Hogeschool Utrecht presenteerde de effecten van armoede op ons handelen. Tot slot vertelde Erik Jonker van de Stichting Leergeld over de bestrijding van armoede onder kinderen.