Menu

Oranjereceptie zonder uitnodiging

13 april 2017

Het was een goede gewoonte onze oud-gedecoreerden per brief uit te nodigen voor de receptie op Koningsdag. Op deze manier was er eens per jaar even contact met en tussen de mensen die in de loop der jaren een lintje hebben gekregen voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Om deze mensen uit te kunnen nodigen, maakte de gemeente gebruik van de basisadministratie. Uit deze administratie konden wij de adressen selecteren van dragers van een eremedaille in Leerdam. De Rijksoverheid heeft in 2013 bepaald dat gemeenten voor dit doel geen gebruik meer mogen maken van deze administratie. Het is dus niet meer mogelijk gedecoreerden schriftelijk en persoonlijk uit te nodigen voor de Oranjereceptie.

De laatste jaren nam de belangstelling voor de Oranjereceptie in Leerdam af. Dit, samen met het niet kunnen versturen van uitnodigingen, maakt dat wij hebben besloten in Leerdam geen officiƫle receptie meer te houden. De burgemeester wil echter, net als in 2015 en 2016, gastvrij blijven en stelt het Hofje ter beschikking tussen 9.45 en 10.45 uur voor (oud)gedecoreerden die het prettig vinden om elkaar te spreken en te ontmoeten en het glas te heffen op onze Koning. In de binnentuin is een optreden van de Bazuin en voor het Hofje kunt u meezingen met Mested.