Menu

Burgernet uitgebreid met Burgernetmail

19 april 2017

Deelnemers aan Burgernet krijgen een spraak- of sms-bericht via hun telefoon als de politie op zoek is naar een vermist persoon of de verdachte van een misdrijf. Het is nu ook mogelijk om deze zoekacties via de mail te krijgen: Burgernetmail.

Burgernetmails worden verstuurd na een woninginbraak, overval of auto-inbraken. Op deze manier kan de politie snel informatie verkrijgen van inwoners. Als er in de buurt wordt ingebroken, ontvangen die Burgernetdeelnemers een e-mail met het verzoek om te reageren als zij informatie hebben over de woninginbraak. Er kunnen ook e-mails met preventietips worden verstuurd om misdrijven te voorkomen, bijvoorbeeld hoe een woninginbraak te voorkomen is.

Burgernet Rotterdam, waar Leerdam onder valt, heeft al ruim 133.000 deelnemers. Daarvan zijn er zo’n 3000 inwoners van de gemeente Leerdam. Hoe meer deelnemers, hoe groter de kans dat een misdrijf wordt opgelost of wordt voorkomen. Samen voor een veilige buurt!
Meer informatie en aanmelden: burgernet.nl.