Menu

Veiligste fietsexamen Wilhelminaschool

20 april 2017

Een uitgelaten groep 7 van CBS Koningin Wilhelminaschool in Leerdam kreeg woensdagochtend 12 april van wethouder Teus Meijdam de verkeersdiploma’s én een mooie glimmende beker. Zij fietsten vorige week vrijdag het veiligst tijdens het fietsexamen.

Aan het fietsexamen deden 11 scholen uit Leerdam en omgeving mee. Het is dan een hele prestatie om als beste groep uit de bus te komen, prees Teus Meijdam de leerlingen. Alle leerlingen van de groep waren geslaagd. Ze glommen van trots. Ook meester Paul was trots op het behaalde resultaat. De beker is een waardering van Veilig Verkeer Nederland afdeling Leerdam en de gemeente voor het feit dat de school veel aandacht besteedt aan verkeersonderwijs.

Donderdag 6 april was in het hele land het schriftelijk verkeersexamen en op vrijdag 7 april was het praktijkexamen voor groep 7 van basisscholen in Leerdam, Schoonrewoerd en Zijderveld. Wethouder Arie Keppel, wijkagent Centrum Gerco Gijsbers en Astrid Dokter-Moonen, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland afdeling Leerdam, reikten de eerste startnummers uit. De route van 3 kilometer ging over belangrijke kruispunten en rotondes in Leerdam. Ruim 260 leerlingen deden mee aan het fietsexamen en 248 zijn er geslaagd.