Menu

Gezocht: vrijwilligers Oranjecomité

17 mei 2017

In Leerdam heet het Oranjecomité eigenlijk Comité 30/45. Deze naam is afgeleid van de datum 30 april en 4 & 5 mei.

Comité

In dit comité zitten vier vrijwilligers, een wethouder en een communicatieadviseur die zich bezighouden met het organiseren van activiteiten rondom Koningsdag. Een iets grotere groep helpt de gemeente mee met het organiseren van de Dodenherdenking. 

Evenementen

Eens in de vijf jaar organiseert het comité ook een evenement op Bevrijdingsdag en sinds dit jaar organiseren zij ook de Veteranendag. Kedichem en Schoonrewoerd hebben een eigen Oranjevereniging, bestaande uit bewoners.

Dorpsoranjecomité

Het Leerdamse comité zoekt versterking. Zeker nu we gaan fuseren met de gemeenten Zederik en Vianen is het van belang dat de dorpen hun eigen Oranjecomité hebben. Bent u die creatieve vrijwilliger die tijd heeft om gemiddeld 6 keer per jaar te overleggen en om te helpen tijdens Koningsdag en/of dodenherdenking? Stuur dan een mail aan j.van.coeverden@leerdam.nl of bel voor informatie met 0345 636 142.

Muziekkorps in de Kerkstraat met omstanders en ballonnen