Menu

Heeft u een idee? Wij denken met u mee.

7 juni 2017

Heeft u een goed idee om kwetsbare mensen in Leerdam te helpen? Denk dan eens aan het aanvragen van een opstartsubsidie. Naast een geldbedrag (max. € 5000,-) biedt de gemeente ook ondersteuning door het meegeven van tips en tricks.

Opstartsubsidie

Het afgelopen jaar heeft de gemeente veel burgers en organisaties kunnen helpen met het uitvoeren van hun plan of idee. Wij gaan daar graag mee verder. U kunt bijvoorbeeld denken aan een rolstoelpool, bezoek- of wandelproject, kookclubs waar kwetsbare mensen kunnen eten en ontmoetingsbijeenkomsten voor mensen met een bepaalde beperking. Alles kan, zolang het niet een eenmalige activiteit is. Zo kent Leerdam nu ontmoetingsactiviteiten voor jongeren met psychische problemen en voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Maar ook een theatergroep voor mensen met een verstandelijke beperking is tot stand gekomen en een jongerencafé voor autistische jongeren. Een initiatiefnemer zegt daarover: “De gemeente Leerdam hielp met financiën en dacht inhoudelijk mee. Dit heeft mede geholpen ons plan tot stand te brengen. In gesprek met de beleidsadviseur en de wethouder hebben we ideeën gekregen en zijn we in contact gebracht met andere partners in het veld.”

Informatie

Voor meer informatie, voorwaarden en voorbeelden: leerdam.nl/opstartsubsidie.
Wanneer u uw aanvraag indient vóór 1 juli doet u automatisch mee om ‘Het beste Sociale Burgerinitiatief voor Leerdam 2017’ te worden. Vorig jaar werd deze prijs gewonnen door het project Te Gek!?

Doe mee & maak elkaar sterk!