Menu

Voorkom inbraak tijdens uw vakantie

11 juli 2017

In de zomerperiode gaan weer veel mensen op vakantie of een dagje uit. Het is ook vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan. En dat speelt inbrekers in de kaart, omdat ze op die manier weten dat bewoners van huis zijn.

Een aantal tips

  • Vertel uw buren wanneer u weggaat en terugkomt. Zij kunnen ervoor zorgen dat uw woning er ‘bewoond’ uitziet; door de gordijnen af en toe open en dicht te doen, het gras te maaien en eventueel hun (tweede) auto te parkeren op uw oprit.
  • Zorg dat de post uit de brievenbus gehaald wordt (of laat uw post door TNT post bewaren) als u op vakantie bent.
  • Als buurtbewoners kunt u voor elkaar een oogje in het zeil houden bij afwezigheid.
  • Wees voorzichtig met social media: inbrekers kijken niet alleen door het raam of bewoners thuis zijn. Nieuwe media zijn een belangrijke inspiratiebron om te checken wie er met vakantie is. Ook inbrekers zijn actief op internet. Let op dat u niet vermeldt dat u met vakantie gaat op netwerken als Twitter, Facebook en Instagram. Daarnaast raden wij een melding op uw blog of in uw elektronische handtekening af.
  • Hang geen adreslabel aan uw bagage of aan uw sleutels.
  • Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor extra beveiliging aan, bijvoorbeeld een speciaal geschikt slot.
  • Uw sleutels buiten verstoppen is niet handig. Deurmat en bloempot zijn geen ‘geheime’ plaatsen.
  • Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het de inbreker makkelijk maakt om naar binnen te klimmen.
  • Inbrekers kunnen ook hun slag slaan op uw vakantieadres. Dus wees altijd alert en tref ook de nodige voorzorgsmaatregelen op uw vakantieadres.

Ziet u iets verdachts, bel de politie via 112!

Vakantieposter met camper