Menu

Wooncoach Bert Woudenberg: 'Er is behoefte aan kennis over duurzaamheid'

12 juli 2017

In Leerdam zijn sinds 2016 wooncoaches actief. Zij geven plaatsgenoten vrijwillig voorlichting en tips over energiebesparing en energiezuinig gedrag. Dit levert niet alleen een lagere energierekening op, maar draagt ook bij aan veilig, gezond en comfortabel wonen. Aan het woord wooncoach Bert Woudenberg.

Keukentafelgesprekken

Zijn zonnepanelen de moeite waard? Heb je tips hoe ik eenvoudig energie kan besparen? Zomaar een paar vragen die voorbij komen tijdens het keukentafelgesprek met de wooncoach. “Ik merk dat veel mensen wel interesse hebben in duurzaamheid, maar de tijd of de mogelijkheden niet hebben om zich erin te verdiepen. Ik vind het fijn om mijn kennis over energie besparen over te dragen en op deze manier woningeigenaren te helpen. Mijn drijfveer is het behouden van de aarde voor onze kleinkinderen. Als iedereen een steentje bijdraagt, kunnen we veel bereiken!”

Individueel advies

Tijdens de gesprekken met inwoners van Leerdam geven de wooncoaches adviezen op maat. “Binnen een gezin kunnen bijvoorbeeld verschillende redenen zijn om zonnepanelen te overwegen. Denk aan het besparen van geld of juist het hebben van ideële motieven, zoals het milieu. Ik begeleid het gesprek en zorg ervoor dat men binnen het gezin elkaars overwegingen begrijpt. Zo kunnen ze samen komen tot een beslissing die bij hun individuele situatie past. Ik help mensen ook om zich bewust te worden van hun levenswijze in huis. Ik geef veel praktische tips. Denk hierbij aan het duurzaam gebruiken van huishoudelijke apparaten. En uiteindelijk bepalen de bewoners zelf welke adviezen ze overnemen.”

Afspraak met een wooncoach of zelf wooncoach worden? Stuur een mail naar info@hetnieuwewonen.org of neem contact op via 0345 254 030.

Bert Woudenberg