Menu

De brandweer oefent in de wijk

7 september 2017

De brandweer in Leerdam oefent de komende periode tweemaal in de wijk. Tijdens de oefeningen laat de brandweer zien hoe zij tijdens een incident te werk gaan. De brandweer gaat gedurende deze momenten ook in gesprek met haar inwoners. De oefening duurt ongeveer anderhalf uur.

informatie

Buurtbewoners krijgen een realistisch beeld van een brandweerinzet. Daarnaast worden buurtbewoners in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen en nader kennis te maken met de brandweer. ‘Na afloop mogen de burgers ook zelf aan de slag. Ze kunnen bijvoorbeeld ervaren hoe het is om met een hydraulische schaar te werken’ vertelt brandweerman Antonie de Bruijn. De oefeningen worden gehouden op maandagavond 18 en 25 september.

Veelzijdig werk

Naast het blussen van branden komt de brandweer ook in actie om hulp te verlenen. Van katten uit de boom en een overstroomde kelder tot een uitslaande brand en het bevrijden van zwaargewonde slachtoffers na verkeersongevallen op de weg of in het water. De Bruijn: ‘Tijdens de oefeningen in de wijk laten wij één van de kerntaken zien’. 

Komt u ook kijken?

De oefeningen vinden plaats tussen 19.30 uur en 21.00 uur nabij:
• 18 september: Marijkestaat – Oranjehof in Leerdam
• 25 september: Dirk Karsstraat – Eksterlaan in Leerdam

Vrijwilligers

De brandweermensen in Leerdam zijn vrijwilligers. Ze komen pas naar de brandweerkazerne als ze opgeroepen worden. We zoeken nieuwe collega’s. Maak ook het verschil en het versterk het brandweerteam in Leerdam. Meer weten? brandweerzhz.nl

Brandweerauto