Menu

Belastingaanslag 2018

23 februari 2018

Vanaf 28 februari 2018 kan de beschikking/aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2018 bij u op de deurmat vallen.

Waarom u?

U ontvangt dit biljet, omdat u volgens de beschikbare gegevens belastingplichtig bent (geweest) voor de beschikking(en)/gemeentelijke belasting(en) 2018 van gemeente Leerdam. Op dit biljet staan alle belastingen die u aan ons moet betalen voor het belastingjaar 2018. U levert hiermee een bijdrage aan de stad. De gemeente kan hiermee de stad voor u onderhouden, daarin investeren en kosten verhalen.

Belastingaanslag digitaal ontvangen?

Met MijnOverheid kunt u berichten van de overheid digitaal in een berichtenbox ontvangen. Gemeente Leerdam is aangesloten bij MijnOverheid. De gemeente Leerdam heeft besloten alleen het beschikking/aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2018 met dagtekening 28 februari 2018 digitaal via de berichtenbox van MijnOverheid te verzenden. Post verder in 2018 van gemeente Leerdam ontvangt u dus niet via de berichtenbox op MijnOverheid. U moet zich wel tijdig hebben aangemeld om het genoemde biljet digitaal via de berichtenbox van MijnOverheid te ontvangen. Als u het biljet digitaal via MijnOverheid ontvangt, dan kan het betalen van de gemeentelijke belastingen 2018 niet meer met een acceptgirokaart, maar alleen via internet of automatische incasso. Wilt u de belastingaanslagen voortaan ook digitaal ontvangen: kijk voor aanmelden en meer info op www.leerdam.nl en mijn.overheid.nl.

Meer informatie

Bij het biljet ontvangt u een bijsluiter met aanvullende informatie. Mocht u nog aanvullende vragen hebben, dan kunt u meer informatie vinden op de pagina Belastingen. Ook kunt u bellen naar (0345) 636 363.
Op dinsdagavond 27 februari, 6 en 13 maart 2018 zitten tussen 18.00 uur en 19.30 uur belastingmedewerkers op het stadskantoor klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
Automatische incasso (verlenen of intrekken)
Toelichting vergunning parkeren 2018 (PDF, 330.8 kB)
Bezwaar tegen belastingen
Bijsluiter 2018 (PDF, 536.3 kB)
Hondenbelasting
Controle hondenbelasting
Inlichtingenformulier precariobelasting  (PDF, 361.9 kB)
Belastingverordeningen