Menu

Earth Hour 2018

14 maart 2018

Jaarlijks op de laatste zaterdag van maart, in het weekend waarin de zomertijd begint, wordt met het wereldwijde evenement Earth Hour aandacht gevraagd voor de effecten van klimaatverandering.

‘Earth Hour’ (‘Het Uur der Aarde’) is een internationale klimaatavond dat bewoners en ondernemers oproept om op zaterdagavond 24 maart a.s. voor 1 uur (tussen 20:30 en 21:30 uur) de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis of bedrijf te uit te doen. Door de elektriciteit uit te schakelen wordt er natuurlijk energie bespaard, maar ‘Earth Hour’ heeft vooral een symbolische functie.

Het evenement is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het eerste ‘Earth Hour’ werd gehouden in Australië op 31 maart 2007. Tegenwoordig doen bijna alle landen van de wereld mee. Met de organisatie, door werkgroep duurzaamheid van Kerk aan de Linge, Team2015 Leerdam en de gemeente Leerdam, van een mooi en divers programma zal ook Leerdam dit jaar op 24 maart a.s. tussen 20.30 uur en 21.30 uur meedoen aan deze wereldwijde actie.

Op het Dokter Reilinghplein vinden op dat moment activiteiten plaats die zullen worden geopend door wethouder Cees Taal. Na de opening zal de openbare verlichting en de verlichting van de kubussen worden uitgeschakeld. Onder het licht van kaarsen en vuurkorven worden gedichten voorgelezen, die passen bij het thema, afgewisseld door optredens van de muziekwerkplaats De Doorbraak en Nikky’s Dance. Leden van de Scouting zullen de actie ondersteunen en ook Grand-Café Van Zanten doet mee. Aan omwonenden rond het plein is gevraagd de verlichting in hun huis tijdens het evenement uit te doen.

U bent van harte uitgenodigd om de actie te ondersteunen! Dit kan door óf op het plein aanwezig te zijn óf zelf thuis 1 uur het licht uit te doen. Door mee te doen laat je zien dat je de aarde belangrijk vindt. Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger laat je horen dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Het begint bij onszelf!

Bij slecht weer zal voor het evenement worden uitgeweken naar het gebouw van voorheen ABN/AMRO.

Earth Hour geschreven met kaarsen