Menu

Onderzoek naar sociale kwaliteit en leefbaarheid

17 april 2018

De gemeente streeft naar een leefbare en veilige woonomgeving voor alle inwoners zodat zij prettig kunnen wonen en samenleven. Om dit te bereiken wordt ook inzet van de inwoners zelf verwacht, bijvoorbeeld als het gaat om zorgen voor elkaar of onderhoud van de openbare ruimte.

Onderzoek

We willen graag weten hoe inwoners aankijken tegen de kwaliteit en leefbaarheid van hun buurt en wat ze voor elkaar willen en kunnen doen. Daarom heeft een willekeurig geselecteerde groep inwoners een brief ontvangen met het verzoek om mee te doen aan een onderzoek naar de sociale kwaliteit en leefbaarheid in hun buurt. Zij hebben een brief met een inlogcode gekregen om de vragenlijst online in te vullen. Wie geen internet heeft of dat liever op papier doet kan een papieren vragenlijst aanvragen. In de brief staat hoe u dat doet. U kunt de vragenlijst tot 15 mei a.s. invullen. Rond 5 mei wordt er nog een herinnering gestuurd naar mensen die nog niet gereageerd hebben.

Uitkomsten

Om de uitkomsten straks ook in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden te kunnen gebruiken, laten we dit onderzoek uitvoeren in de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Dimensus uit Breda. Uiteraard wordt er vertrouwelijk en zorgvuldig met de persoonsgegevens omgegaan en volgen we daarbij de wettelijke richtlijnen.