Menu

Wie verdient volgens u een lintje?

30 april 2018

Vrijwilligers die zich lange tijd elke week zonder enig eigenbelang inzetten voor een organisatie, stichting of vereniging, werknemers, kunstenaars, sporters of wetenschappers die een bijzondere of zeer uitzonderlijke prestatie op hun werk leveren? Al deze mensen kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Heeft u iemand op het oog? Dien dan een aanvraag in bij de gemeente! Want iedereen kan iemand anders voorstellen.

Hoe dient u een voorstel in?

Op www.lintjes.nl vindt u informatie over Koninklijke onderscheidingen. Als u iemand wilt voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding, dan kunt u een voordracht indienen bij de burgemeester van de gemeente waar diegene woont. Om de kans op een succesvolle voordracht te vergroten, is het belangrijk dat u daarbij zoveel mogelijk aangeeft op welke terreinen en gedurende welke perioden de betrokkene actief is geweest. De vrijwilligersactiviteiten van mensen zijn van doorslaggevend belang voor het al dan niet toekennen van een onderscheiding.

Waar vindt u het aanvraagformulier?

Voor uw voordracht dient u gebruik te maken van een aanvraagformulier. U kunt dit vinden op de website https://lintjes.nl/download. U kunt het ook aanvragen bij de kabinetsmedewerker van uw gemeente. U ontvangt het formulier dan per mail. Om uw aanvraag goed te kunnen verwerken is het belangrijk dat u het formulier volledig ingevuld en ondertekend, en bij voorkeur ook digitaal, indient.

Indienen voor 1 juli 2018

Wilt u de onderscheiding tijdens de Lintjesregen in 2019 laten uitreiken? Dien het voorstel dan vóór 1 juli 2018 in via kabinet@vijfheerenlanden.nl en/of bij de gemeente Leerdam t.a.v de burgemeester en zet op de enveloppe 'vertrouwelijk'. Adres is Postbus 15, 4141 DA Leerdam.

Contact

Heeft u het idee om de Koninklijke onderscheiding tijdens een andere gelegenheid uit te laten reiken, twijfelt u of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding of heeft u andere vragen neem dan contact op met de kabinetsmedewerker van de gemeente Leerdam, Judith van Coeverden 088 599 7322 of mail kabinet@vijfheerenlanden.nl

Foto van een lintje