Menu

Spullen over?

15 mei 2018

Nu het voorjaar aanbreekt, is het voor velen weer tijd om het huis een grote beurt te geven en spullen op te ruimen. Na zo’n schoonmaak houdt u vaak herbruikbare en onbruikbare spullen over.

Hergebruik

Spullen die een tweede leven krijgen, komen daardoor niet onnodig in de afvalstroom terecht. Op deze manier voorkomen we een hoop CO2-uitstoot, omdat er geen energie en grondstoffen, zoals hout en metaal, nodig zijn om bijvoorbeeld een nieuwe tafel te maken. Uitermate geschikt voor hergebruik zijn onder andere: speelgoed, kleren, stoelen, schemerlampen, cd's, tafels, kasten en boeken. Dus bedenk eens of u het product een tweede leven kunt gunnen, voordat de spullen weggegooid worden bij het afval.

Kringloopwinkels in de regio

Kijk op www.waardlanden.nl voor een overzicht van alle kringloopwinkels in de regio.

Repair Café

Heeft u kapotte spullen, zoals bijvoorbeeld een losse stoelpoot, een broodrooster die niet meer werkt, dan kunt u deze laten maken bij een Repair Café. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren.
In Gorinchem vinden deze bijeenkomsten plaats in De Rozenobel, Dukatenplein 2, op de eerste zaterdag van de maand van 10 tot 12.30 uur.
In Hardinxveld-Giessendam worden de bijeenkomsten gehouden in het gebouw van de Christen-gemeente, Breedewaij 1a, op de tweede zaterdag van de oneven maanden, van 14 tot 17 uur.

Grofvuil

Voor spullen die niet meer bruikbaar zijn, kunt u via www.waardlanden.nl een ophaalafspraak maken. Ook kunt u telefonisch een afspraak maken via (0183-) 68 11 11.
U kunt het grofvuil ook zelf aanbieden op een van de afvalbrengstations. Voor het wegbrengen van grofvuil kunt u gratis gebruikmaken van een aanhangwagen van Waardlanden.

Gratis lenen aanhangwagen

Om uw afval naar een van de afvalbrengstations van Reinigingsdienst Waardlanden te brengen, kunt u gratis gebruikmaken van een aanhangwagen van Waardlanden.

Maar denkt u hierbij wel aan het volgende:
- U dient zelf voor een kentekenplaat en een afdeknet te zorgen.
- De aanhangwagens zijn te lenen voor een duur van maximaal 2 uur.
- Neemt u wel een geldig legitimatiebewijs mee.
- De aanhangwagen dient u van tevoren telefonisch te reserveren.

Voor de afvalbrengstations Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Leerdam belt u naar
0183 - 68 11 11.
Voor het afvalbrengstation in Groot-Ammers belt u naar 0184 - 60 24 72.
Ook bij de gemeentewerf van Nieuw-Lekkerland kunt u een aanhangwagen lenen. Op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) tussen 7.30 en 8.00 uur kunt u hiervoor bellen naar 0184 - 76 90 50. Het adres van de gemeentewerf is: Koggeplantsoen 13b, 2957 EN Nieuw-Lekkerland.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.waardlanden.nl of bel met: (0183-) 68 11 11.