Menu

Groen licht voor Reilinghplein

18 mei 2018

De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag ingestemd met het voorstel voor een nieuwe inrichting van het Dokter Reilinghplein. Een kroon op het werk van de werkgroep HCL (Heroriëntatie Centrum Leerdam) die bestaat uit bewoners van het Dokter Reilinghplein, leden van de wijkraad en ondernemers uit de binnenstad. Mooi nieuws ook voor alle Leerdammers die actief naar de pop-up store zijn gekomen of op een andere manier hun stem hebben uitgebracht op hun variant.

De gemeenteraad is meegegaan in de keuze van het merendeel van de Leerdammers. Deze kozen na drie weken stemmen voor het ontwerp met de grote tegels (zie foto). Leerdam heeft in grote getalen haar stem laten horen. Stemmen kon via leerdam.nl, twee weekenden in de pop-up expositie, op het stadskantoor en in twee bejaardenhuizen in Leerdam. Dat leverde uiteindelijk 843 stemmen op.

De komende tijd gaat de gemeente met de werkgroep en landschapsarchitect Studio Blad aan de slag met het uitwerken van het ontwerp. We verwachten eind dit jaar een uitgewerkt ontwerp aan de raad te kunnen voorleggen.

keuze Dr. Rheilingplein Leerdam met grote tegels