Menu

Indrukwekkende verbinding tijdens de Iftar

13 juni 2018

Op woensdag, 6 juni jl. hebben zo’n 140 inwoners van verschillende achtergronden onder het genot van lekkere gerechten nader kennis met elkaar gemaakt.

Iftar

Iftar, de maaltijd waarmee moslims tijdens de Ramadan dagelijks het vasten verbreken is georganiseerd door de werkgroep SamenLeven en een aantal leden van het Kook Café. De avond stond in het teken van samenleven en samenwonen in Leerdam.
Wethouder, Bart Bruggeman, die de werkgroep een warm hart toedraagt, vertelde wat Ramadan voor hem betekent: ‘verbinding maakt ons sterk’. 

Muzikale en theatrale omlijsting

De muzikale en de theatrale omlijsting van de avond werd verzorgd door Stichting Regenboog. De dans van de Derwisj, een volgeling van Rumi (Perzische filosoof en dichter), die de liefde tussen alle mensen symboliseert was adembenemend.

Niet de laatste keer

De spontane gastvrouwen Eva-Linde Middag en Berfin Yagmur gaven aan dat deze succesvolle Iftar niet de laatste keer is dat de werkgroep van zich laat horen. De werkgroep Samenleven heeft ideeën uit te gewerkt waarmee Leerdammers meer met elkaar in verbinding komen. In september wordt het Dokter Reilingplein omgetoverd tot ‘Kleuren van de Regenboog’.