Menu

Textielinzameling: woensdag 4 juli

13 juni 2018

Woensdag 4 juli kunt u textiel dat u niet meer wilt gebruiken op straat zetten. Dan wordt er weer huis aan huis textiel ingezameld in uw gemeente. Het textiel kunt u in de textielzak doen die u in de brievenbus krijgt of heeft gekregen. Vergeet niet dat u niet alleen kleding kunt doneren, maar ook ander huishoudelijk textiel zoals hand- of theedoeken. Zelfs textiel met een vlek of scheur mag gedoneerd worden.

Zak niet ontvangen?

Heeft u deze textielzak niet ontvangen? Dan kunt u ook een standaard huisvuilzak of andere plastic zak gebruiken. Zorg er wel voor dat de zak goed herkenbaar is als textielzak. Dit kunt u doen door een briefje op de zak te plakken met de tekst ‘Textiel’.

Voor 7.30 uur buitenzetten

Zorg ervoor dat uw textielzak voor 7.30 uur op de inzamellocatie staat. Medewerkers van PLQ halen de zakken op. Om vervuiling van de kleding te voorkomen is het raadzaam de zak goed dicht te binden. Tot 17.00 uur worden de zakken in uw gemeente opgehaald. Is uw textielzak als enige blijven staan, bel dan het servicenummer dat op de zak vermeld staat.

Wat mag er wel en niet in de textielzak?

Al het textiel mag in de zak gedoneerd worden. Hierbij valt te denken aan T-shirts, gympen en lakens. Zelfs textiel met een vlek of scheur mag worden meegegeven.

Het volgende mag niet in de textielzak:

  • vloerbedekking, tapijt en matrassen
  • natte kleding

Voor alles geldt:

  • schoeisel per paar gebonden
  • aanbieden in gesloten zak

Boven- en ondergrondse textielcontainers

Behalve tijdens de huis-aan-huisinzameling kunt u uw textiel ook deponeren in de boven- en ondergrondse textielcontainers in uw woonplaats. Wanneer u op een van de afvalbrengstations bent, kunt u het textiel ook hier aanbieden.

Wat gebeurt er met de kleding?

PLQ laat herdraagbaar of herbruikbaar textiel, kleding en schoenen sorteren in verscheidene kwaliteiten, afgestemd op de wensen van hun klanten in (Oost-)Europa, Azië, Afrika en Midden-Oosten.
Niet herdraagbare items vinden een weg naar de recycling en poetslappen-industrie. Indien items vervuild zijn door verf, olie of overige chemische samenstellingen, komen deze ten goede aan het opwekken van energie. Hergebruik van textiel heeft de eerste prioriteit.

Meer informatie?

Reinigingsdienst Waardlanden coördineert de textielinzameling. Heeft u vragen over de kledinginzameling? Bel dan Reinigingsdienst Waardlanden, telefoonnummer (0183) 68 11 11 of stuur een e-mail naar info@waardlanden.nl.