Menu

Een leven redden kan iedereen: jij ook!

20 juni 2018

“Naar aanleiding van een incident betreffende gezondheid willen we als gemeente en hulpverleners onze dank uitspreken naar betrokken burgers. Alle burgerhulpverleners die via sms gealarmeerd werden en toegesneld kwamen om hulp te verlenen bij de reanimatie. Burgerhulpverleners kunnen het verschil maken”

Een hartstilstand kan iedereen overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Wel prettig om te weten dat hulp dan heel dichtbij is. Natuurlijk komen de professionele hulpdiensten zo snel mogelijk, maar in de cruciale eerste 6 minuten is hulp direct nodig. Is er een reanimatie? Dan worden in Leerdam burgerhulpverleners uit de directe omgeving van het incident opgeroepen om direct naar het slachtoffer te gaan en de eerste hulp te verlenen totdat de ambulance arriveert. Hun hulp is van levensreddend belang!

Leerdam verbetert de acute hulpverlening in haar omgeving door Stan burgerhulpverlening. Stan bestaat uit een netwerk van burgerhulpverleners die kunnen reanimeren/defibrilleren. Ook AED’s (Automatische Externe Defibrillators) die van particulieren, verenigingen of organisaties zijn, zijn belangrijk bij Stan. Kun jij reanimeren of heb je een AED die in het geval van nood ingezet mag worden? Meld je dan aan voor Stan, via www.thecprnetwork.com.