Menu

Denk mee over uw zitelement

10 oktober 2018

De gemeente biedt als afscheid van de gemeente Leerdam de kernen Kedichem, Schoonrewoerd, Oosterwijk en Leerdam ieder een blijvend zitelement in de buitenruimte aan. Deze zitelementen kunnen gezien worden als een punt waar u met elkaar in gesprek kunt en waar we stilstaan bij de historie.

Eigen ideeën op het zitelement

Het zitelement is gemaakt van beton en afgewerkt met terrazzo materiaal. De inwoners mogen zelf ideeën aandragen wat er op de afwerking van het zitelement komt te staan. Inwoners van Schoonrewoerd hebben hun keuze al gemaakt voor onder andere de Wiel van Bassa, ooievaars en het wapen. Voor Kedichem kunnen het bijvoorbeeld de Linge en de rivierdijk zijn, voor Oosterwijk onder andere de klokkentoren en het kasteel.
Naast het meedenken over wat er op het zitelement komt te staan, mogen de inwoners van Kedichem, Oosterwijk en Schoonrewoerd ook zelf de locatie van het zitelement bepalen. Het zitelement voor Leerdam vergt wat meer tijd. Daarover volgt later meer informatie.

Reacties uiterlijk 22 oktober

Uiterlijk 22 oktober mogen de ideeën voor de afwerking en de locatie ingediend worden. Daarna worden de ideeën omgezet in een ontwerp en wordt de keuze voor de locatie door stemming gemaakt. U kunt uw ideeën sturen naar communicatie@vijfheerenlanden.nl o.v.v. ‘zitelement Kedichem’ of ‘zitelement Oosterwijk’.