Menu

Opfriscursus 'Autorijden voor Senioren'

5 november 2018

Maandag 26 november 2018 organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Leerdam en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden een Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren.

Deze cursus is bedoeld voor senioren om hun verkeerstheoriekennis aan te rijken maar ook om te zien of de door hen ontwikkelde eigen rijstijl veilig is. Hier worden dan persoonlijke adviezen gegeven om de rijvaardigheid te bevorderen en zolang mogelijk mobiel te blijven. Ook is er een reactietest en wordt er een oogmeting aangeboden.

Wijkgebouw Maranatha, J.A. Burgersstraat 1, 4141 EL  Leerdam
Ochtendsessie 08.30 tot 12.00 uur
Middagsessie 13.00 tot 16.30 uur

Theorie

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen volop de aandacht. Bovendien wordt een ogen- , en reactietest afgenomen door ervaren specialisten op hun eigen vakgebied.

Rijvaardigheidstest

Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kan verbeteren.

Info

Iedere belangstellende, ouder dan 65 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woonachtig is in de gemeente Leerdam is welkom. Deze uitnodiging geldt ook voor uw (eventuele) partner met een leeftijd van 65 jaar en ouder. Aanmelden kan via werkgroepsenioren@kpnmail.nl