Menu

Locaties zitelementen bekend!

6 november 2018

De gemeente Leerdam wordt vanaf 1 januari 2019 de gemeente Vijfheerenlanden. Als afscheid biedt de gemeente Leerdam de kernen Kedichem, Schoonrewoerd, Oosterwijk en Leerdam ieder een blijvend zitelement in de buitenruimte aan. Deze zitelementen kunnen gezien worden als een punt waar u met elkaar in gesprek kunt en waar we stilstaan bij de historie.

Definitieve locaties

De oproep aan inwoners voor ideeën voor het ontwerp en de locatie van de zitelementen leverde aardig wat reacties op. Na het stemmen kwamen de volgende locaties uit de bus:

  • in Kedichem bij zwembad ’t Zijtje
  • in Oosterwijk op de hoek Koenderseweg-Tiendweg (in de richting Kedichem) 
  • in Schoonrewoerd bij de tunnel Overheicop.

De ontwerpster gaat de aangedragen ideeën voor het ontwerp als inspiratie gebruiken voor de zitkunstwerken. Het zitelement voor Leerdam vergt wat meer tijd. Daarover volgt later meer informatie.

Onthulling zitelementen en afscheid college

Op maandag 17 december (Oosterwijk en Kedichem) en dinsdag 18 december (Schoonrewoerd) onthult het college de zitelementen. Op deze momenten wil zij ook afscheid nemen van de inwoners. In Leerdam neemt het college op donderdag 20 december afscheid. Uiteraard bent u van harte welkom om op één van deze dagen afscheid te nemen. Zet u de data vast in uw agenda?