Menu

Praat mee! Word lid van het Digitaal Inwonerspanel!

16 november 2018

De nieuwe gemeente Vijfheerenlanden vindt de mening en ideeën van haar inwoners belangrijk. We willen inwoners graag betrekken bij het beleid en bestuur van de nieuwe gemeente. Het Digitaal Inwonerspanel Vijfheerenlanden is één van de manieren waarop we dat gaan doen.

De gemeenten Vianen en Zederik hebben al een inwonerspanel, Leerdam (nog) niet. Daarom ontvangen zo’n 6.000 huishoudens in Leerdam rond 16 november een uitnodiging om deel te nemen aan het Digitaal Inwonerspanel. De huidige deelnemers aan de inwonerspanels van Zederik en Vianen worden ook opgenomen in dit nieuwe panel.

Wat doet een Inwonerspanel?

Met hulp van het Digitaal Inwonerspanel kan de gemeente in een vroeg stadium meningen peilen en kennis vergaren. Deze informatie is van groot belang om problemen gerichter aan te pakken of beleid beter vorm te geven.

Iedere inwoner van 16 jaar of ouder kan lid worden van het Inwonerspanel. Als u besluit om mee te doen, dan ontvangt u een aantal keer per jaar het verzoek om vragen te beantwoorden. Onderzoeksbureau DUO Market Research voert de onderzoeken voor de gemeente uit. Zij doen dit via internet. Toegang tot internet is daarom vereist. Zo houden we de kosten van het Inwonerspanel laag en de snelheid van verwerking en rapportage van de resultaten hoog. De resultaten van de onderzoeken worden op de website van de gemeente gepubliceerd en rechtstreeks gedeeld met de leden van het Digitaal Inwonerspanel.

Eerste onderzoek

Begin december houden we al het eerste onderzoek onder de inwoners van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik! U kunt dan uw mening geven over tal van onderwerpen zoals uw woon- en leefomgeving, dienstverlening van de gemeente, veiligheid, zorg.

Wilt u mee doen?

De huishoudens die een brief met een inlogcode hebben ontvangen kunnen die code gebruiken om zich aan te melden. Hebt u geen brief ontvangen maar wilt u wel lid worden? Stuur dan een e-mail naar a.van.grootheest@duomarketresearch.nl. Geef daarin aan dat u lid wilt worden van inwonerspanel van Vijfheerenlanden. U ontvangt dan per mail de inloggegevens.