Menu

Afvalinzameling rond de feestdagen

26 november 2018

In verband met de feestdagen is een inzameling gewijzigd:
Papierinzameling Leerdam en Schoonrewoerd wordt vrijdag 21 december vanaf 18.00 uur opgehaald

Zorg ervoor dat uw minicontainer tijdig op de aanbiedplaats staat, want er wordt met meerdere voertuigen ingezameld. Zie waardlanden.nl voor uw persoonlijke afvalkalender.

Vuurwerkresten

Tijdens de jaarwisseling komt er ook in Leerdam veel vuurwerkafval vrij. De medewerkers van Waardlanden vragen u het afval dat overblijft na het afsteken van het vuurwerk zoveel mogelijk zelf op te ruimen. Het vuurwerkafval mag gewoon in de (ondergrondse) restafvalcontainer gegooid worden. Vuurwerkafval kunt u ook naar een afvalbrengstation brengen.

Kerstbomen

Kerstbomen kunnen naar één van de afvalbrengstations worden gebracht. Wilt u bij het aanbieden van de kerstbomen letten op het volgende:

  • De kerstboom alleen aanbieden zonder pot of emmer (houten kruis onder kerstboom is wel toegestaan);
  • Er kan gratis gebruik worden gemaakt van een Waardlanden-aanhanger (informatie over reserveren aanhanger zie waardlanden.nl of bel 0183 68 11 11.

Gewijzigde openingstijden afvalbrengstations

De afvalbrengstations in Gorinchem, Groot-Ammers, Hardinxveld-Giessendam en Leerdam zijn op maandag 24 december en maandag 31 december om 15.00 uur gesloten. Op dinsdag 25 december (eerste kerstdag), woensdag 26 december (tweede kerstdag) en dinsdag 1 januari (nieuwjaarsdag) zijn de afvalbrengstations de gehele dag gesloten.