Menu

Buurttoezicht

Als buurttoezicht draagt u bij aan de veiligheid in uw buurt. Dit doet u door vrijwillig toezicht te houden. De belangrijkste functie van buurttoezicht is horen, zien en melden. U kunt ervoor kiezen om actief door uw buurt te lopen of om uw buurtgenoten op de hoogte te houden van mogelijk onveilige situaties (bijvoorbeeld via Whatsapp). In Leerdam hebben de bestaande buurttoezichtteams gekozen om actief door de buurt te lopen.

Buurttoezicht in Leerdam

De gemeente Leerdam en de politie steunen buurttoezicht. De gemeente faciliteert het buurttoezicht bijvoorbeeld met herkenbare kleding en training(en) en de politie werkt actief samen met de buurttoezichthouders. Vanuit buurttoezicht zijn de lijnen met de politie en de gemeente kort en wordt er snel gereageerd op meldingen.

Heeft u interesse in buurttoezicht?

Wilt u lid worden van een buurttoezichtteam? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het buurttoezichtteam in uw wijk:

Melden

Een belangrijk onderdeel van buurttoezicht is melden. Ook buiten buurttoezicht om is melden altijd heel belangrijk. Door meldingen wordt namelijk duidelijk waar de gemeente en de politie hun energie op in moeten zetten:

  • Is iemands leven in gevaar, bent u getuige van een misdrijf of ziet u een verdachte situatie? Kortom: heeft u politie nodig? Bel dan 112
  • Geen spoed, maar wel hulp nodig? Bel dan 0900-8844
  • Wilt u anoniem criminaliteit of misdaad melden? Bel dan 0800-7000
  • Ideeën of meldingen over de openbare ruimte? Geef dit door via melding openbare ruimte.
  • Kapotte straatverlichting? Geef dit door via Bureau OLV storing.