Menu

Nationale Buitenspeeldag

Datum: woensdag 14 juni 2017 09:00 - 17:00 uur. Locatie: Diverse locaties

De Buitenspeeldag wordt in heel Nederland op dezelfde dag gevierd! De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, tv-zender Nickelodeon, Veilig Verkeer Nederland en Jantje Beton, in samenwerking met de Vereniging Sport en Gemeenten en Scouting Nederland.  Met dit initiatief stimuleren de partijen niet alleen de kinderen om lekker buiten te spelen en te sporten, maar vragen ze ook landelijk aandacht voor het belang van veilig buitenspelen.

In Leerdam wordt de Buitenspeeldag georganiseerd door Stichting Jeugd Actief en Stichting Jeugd – en Jongerenwerk Midden Holland in samenwerking met het Leerdamse Wijk- en Buurtbeheer. We bedenken een leuk thema en het is de bedoeling dat in elke wijk rondom dit thema een leuke middag voor de kinderen wordt georganiseerd. En als daarvoor een straat moet worden afgesloten, doen we dat! De kinderen hebben op deze dag voorrang.