Menu

Opening Molenpark en steiger Lingedijkpark

Datum: woensdag 28 juni 2017 15:00. Locatie: Lingedijk

Aan het Molenpark is het afgelopen half jaar hard gewerkt. Nu is het bijna klaar. Wij zijn erg trots op het resultaat. Op woensdag 28 juni wordt het Molenpark op een feestelijke manier officieel geopend. Ook de steiger aan het Lingedijkpark nemen wij deze middag officieel in gebruik.

Wateras

In 2007 is begonnen met de aanleg van de wateras in de wijk West. De waterpartijen op ‘het Molenpark’ vormen de laatste ontbrekende schakel in de wateras ‘de Voormolenvliet’, die door een groot deel van de wijk West loopt. Deze wateras is speciaal aangelegd om meer water en groen in de wijk te brengen en daarmee de woonkwaliteit te verbeteren. Deze wateras zorgt ook voor mooie ruimtelijke verbindingen tussen de Raadsliedenbuurt, het Staatsliedenkwartier, het Burgemeester Meesplein en het Molenpark waarin ook een deel van de Voormolenvliet ligt. Die verbindingen zorgen dat water vanuit de Linge door de wijk West gaat stromen.

Molenpark

Het Molenpark, gelegen aan de Lingedijk, met zijn watermolen, dijkjes, waterlopen en een kunstmatig aangelegde wiel, vormen samen met de wandelpaden en brugjes een mini polderlandschap. Met het horecaterras aan het water is een toeristisch themapark voor Leerdammers en bezoekers van Leerdam gecreëerd. Deze mooie locatie ligt aan de Glasroute. Een belangrijk onderdeel van de Glasroute is het Lingedijkpark dat op korte afstand ligt van het Molenpark. Hier is laatst een recreatiesteiger aangelegd voor kleine pleziervaartuigen en kano’s.

Graag nodigen wij u uit om een keer een kijkje te nemen en door het park te wandelen.