Menu

Informatieavond vrijwillige brandweer

Datum: maandag 2 oktober 2017 20:00 - 21:30 uur. Locatie: Kazerne Leerdam - Koningin Emmalaan 30a

Je bent op je werk en je pieper gaat… een uitslaande brand bij jou in de buurt. Binnen enkele seconden schakel je om van je reguliere werk naar reddingswerk. Je komt snel in actie zonder dat je van tevoren weet wat er aan de hand is. Dag en nacht, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. De brandweer in Leerdam is op zoek naar gemotiveerde collega’s. Naar mannen én vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan, die zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen. Versterk jij ons team?

Bij de brandweer in Leerdam zijn 28 mensen werkzaam die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens. Zij hebben allen een andere baan: ze werken bijvoorbeeld in een garage of in een fabriek. Ze komen pas naar de brandweerkazerne als ze opgeroepen worden. De brandweermensen in Leerdam zijn allemaal vrijwilligers. Behulpzaam, deskundig en daadkrachtig.

Oproepbaar

Samen staan de brandweervrijwilligers garant voor het bemensen van de voertuigen voor circa 170 incidenten per jaar in de gemeente Leerdam of daarbuiten. Naast hun fulltime bezigheden zijn zij 365 dagen per jaar oproepbaar: van katten uit de boom en een overstroomde kelder tot een uitslaande brand op het industrieterrein en het bevrijden van zwaargewonde slachtoffers na verkeersongevallen op de weg of in het water.

Wat kun je verwachten?

We bieden jou als vrijwilliger de mogelijkheid om naast je eigen baan of huishouden een professionele, afwisselende, uitdagende, maar vooral een gewaardeerde carrière bij de brandweer op te bouwen. Als vrijwilliger ontvang je een vaste en wisselende vergoeding. Je werkgever moet positief zijn over je vrijwilligerswerk, omdat je ook onder werktijd kan worden opgeroepen.

Wat vragen we?

•Je woont en/ of werkt in Leerdam, in ploegendienst of parttime
•Je bent een enthousiaste man of vrouw en minimaal 18 jaar
•Je hebt een goede gezondheid en conditie
•Je bent een teamspeler
•Je bent bereid om een opleiding te volgen.
Dan is de brandweer in Leerdam op zoek naar jou!

Informatieavond

De brandweermensen in Leerdam leveren dag en nacht een bijdrage aan de veiligheid in hun gemeente. Om dit te kunnen blijven garanderen zijn nieuwe vrijwilligers in Leerdam nodig. Nieuwsgierig? Kom naar de informatieavond op maandag 2 oktober 2017 van 20.00 tot 21.30 uur in de brandweerkazerne aan de Koningin Emmalaan 30a. Tijdens de informatieavond kun je de sfeer proeven, vragen stellen en kennis maken met en over het brandweervak. Aanmelden kan via de website.