Menu

Muziek: Matinee van Thuiskomst

Datum: zondag 26 november 2017 14:30. Locatie: Stadspodium GO

Duo De Thuiskomst is een bijzonder muzikaal duo dat wordt gevormd door Quirine van Hoek, viool en Ellen Zijm, accordeon. Tijdens dit concert wordt u meegenomen naar bijvoorbeeld de Vroege Barok, Spanje met een vleugje Oost-Europa. Laat u verassen door de schitterende combinatie van viool en accordeon en het virtuoze en ontroerende spel van dit duo.

Quirine van Hoek (1986) had les van Akke Wiersma en Ilona Sie Dhian Ho en sloot in 2011 met een 10 haar masterstudie af aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam. Ze heeft een grote affiniteit met oude muziek en is een veelgevraagd kamermusicus op zowel modern als barokviool. Ze maakt deel uit van o.a. Combattimento, het Leupold Trio, Camerata Delft en is daarnaast actief al freelancer in verschillende orkesten en ensembles. www.quirinevanhoek.nl

Ellen Zijm (1987) studeerde aan het ArtEZ conservatorium bij Egbert Spelde en daarna aan de Hochschule kür Musik Würzburg bij Stefan Hussong, waar ze met een 10 afstudeerde. Zij speelt zowel barokmuziek als nieuwe muziek, waarvoor ze veel samenwerkt met hedendaagse componisten. Naast De Thuiskomst maakt Ellen deel it van SaxYOn en BIG HOUSE en begeleidt zij regelmatig koren met repertoire uit de westerse muziekgeschiedenis van de Barok tot nu. www.ellenzijm.nl

Aanvang:     14.30 uur
Entree:         €10,-
Reserveren: reserveren@go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal