Menu

Dialezing: Op avontuur door Nederland - ontdekkingstocht door de delta

Datum: donderdag 30 november 2017 20:00. Locatie: Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden

Tijdens deze avondvullende presentatie neemt Natuurfotograaf Johan van der Wielen u mee door een wonderlijke reis door Nederland. Van oorsprong zijn ‘de lage landen’ de uitlopers van de rivieren, grote stromen die vanuit Frankrijk en Duitsland omlaag stromen. Hoe dichter bij zee hoe meer de rivieren zich vertakken. Uiteindelijk vormt zich zo een delta van kreken, rivieren, moerassen, bossages, plassen en meren. Zo was Nederland.

En op deze reis neemt Johan u mee. Vanuit het hoge zuiden waar klein stroompjes gaan via de grote rivieren gaat u samen op avontuur. We ontdekken de uiterwaarden, bezoeken unieke delta gebieden als Oostvaardersplassen en Wieden / Weerribben, ontmoeten zeldzame soorten als de kievitsbloemen, vergapen ons aan de unieke schoonheid van de bossen op stuwwal Utrechtse Heuvelrug om uiteindelijk aan het eind van onze reis aan te komen bij het einde van de delta: de Waddenzee, de eilanden en uiteindelijk de uitgestrekte Noordzee. In deze wondere reis volgen we het water en worden we gewaar bij de unieke diversiteit die ons lage land te bieden heeft.

Over Johan van der Wielen
“…Mijn wens en drijfveer is de schoonheid van de natuur vast te leggen, anderen te laten ervaren wat ik ervaar en mensen enthousiast te maken over wat mij elke dag weer verbaast…”

Professioneel natuurfotograaf Johan van der Wielen (1975) wil het liefst de schoonheid en belang van natuur voor ons mensen laten zien. Met zijn enthousiasme, enorme energie en passie voor de natuur wil hij anderen inspireren zelf naar buiten te gaan om te worden overweldigd door zowel de grootsheid als kleinste details van het leven om ons heen. Zijn beelden bevatten meestal de ervaring en beleving , de sfeer en emotie. De natuur is zijn speeltuin om zich uit te drukken, zijn beelden zijn soms werkelijkheid en soms kunstzinnige uitingen. Het gaat hem niet om het weergeven van de werkelijkheid maar om het gevoel wat hij op dat moment ervaart, dat wil hij overbrengen.

Hoewel Johan alle takken van de natuurfotografie beoefent, heeft hij zich gespecialiseerd in landschapsfotografie, sfeerbeelden en nachtfotografie. Zijn beelden kenmerken zich door het spel van licht, grootsheid van het onderwerp, sprankelende kleuren en dramatiek. Meer informatie en beelden kunt u vinden op www.JohanvanderWielen.nl

Met vriendelijke groeten,
Johan van der Wielen