Menu

Van Halem exposeert schilderijen in Huis ter Leede

Datum: zaterdag 13 januari 2018 - vrijdag 29 juni 2018 . Locatie: Huis Ter Leede

Van Halem exposeert schilderijen in Huis ter Leede

Van zaterdag 13 januari tot vrijdag 29 juni exposeert de Doornse kunstenaar Leo van Halem schilderijen in Huis ter Leede. Vrijdag 12 januari om 15.00 uur vindt de feestelijke opening plaats in het restaurant van deze woonzorgorganisatie in Leerdam.

Van Halem exposeert nieuw werk in acryl- en olieverf en enkele aquarellen. Zijn dochter Iris Stekelenburg is communicatieadviseur bij Huis ter Leede en zo ging het balletje rollen. Van Halem: ‘Ik ben een paar keer naar Leerdam gegaan om daar werk te maken, het is een inspirerende omgeving.’

Kunstpublieksprijs

Particulieren en organisaties bezitten werk van zijn hand. Succesvolle groeps- en solo-exposities staan op zijn naam, onder meer bij Galerie Polhus Nijkerk en Galerie Klifart Texel. Tijdens de Utrechtse Heuvelrugdagen won hij de Kunstpublieksprijs.

Kleurrijk en herkenbaar

Van Halem werd in 1942 geboren in Utrecht. Daar volgde hij ook zijn opleiding aan Artibus, de latere Hogeschool voor de Kunsten. Hij begon als grafisch ontwerper, werd later docent Tekenen aan Artibus en binnen het voortgezet onderwijs. Van Halem bleef naast zijn beroepswerk altijd vrij tekenen en schilderen. Sinds zijn pensionering is dat zijn hoofdbezigheid. Zijn stijl is kleurrijk, herkenbaar en meestal met een kubistisch tintje. Landschappen en stadsgezichten zijn onderwerpen die hij graag schildert, meestal ter plaatse en soms aan de hand van schetsen, gemaakt in binnen- of buitenland.

Informatie

De schilderijen zijn te zien in de hal en gangen op de begane grond van Huis ter Leede, van zaterdag 13 januari tot vrijdag 29 juni 2018. Meerdere werken zijn te koop. Toegang gratis, alle dagen van 8.45 uur tot 17.00 uur. Huis ter Leede, Eiland 1, 4243 EN Leerdam, tel. 0345-614241 of 06 53 43 14 60, communicatie@huisterleede.nl, www.huisterleede.nl

Gemaal De Oude Horn, Acquoy, Leo van Halem, 2017

Gemaal De Oude Horn, Acquoy, Leo van Halem, 2017