Menu

Royal Leerdam Crystal kleurt Oranje

Datum: dinsdag 3 april 2018 - donderdag 26 april 2018 . Locatie: Lingedijk 8

Op 27 april viert koning Willem-Alexander zijn 51e verjaardag en ter gelegenheid daarvan staat de hele maand april bij Royal Leerdam Crystal in het teken van oranje!

De hele maand april (3-26 april) organiseert Royal Leerdam Crystal speciale Oranjerondleidingen door de originele Kristalfabriek. Tijdens deze rondleidingen wordt uitgebreid ingegaan op onze band met het Koningshuis, de jarenlange traditie van de Oranjevaasjes en de Koninklijke serviezen. Het hoogtepunt van de maand is de feestelijke uitgifte van de Oranjevazen Royal Orange en Royal Blue op woensdagavond 25 april.

Oranjerondleidingen

Deelnemers aan de Oranjerondleiding worden vorstelijk ontvangen in De Kristalwinkel met Oranjebitter en heerlijke chocolade en gaan vervolgens, onder begeleiding van een ervaren gids, de fabriek in waar zij een live demonstratie krijgen van de meesterglasblazers en -slijpers. Tijdens de rondleiding vertelt de gids over de jarenlange traditie van de Oranjevaasjes en ook het prachtige huwelijksservies van koning Willem-Alexander en koningin Màxima komt aan bod.

  • Wanneer: dinsdag tot en met vrijdag om 13.00 uur
  • Prijs: € 10,00 per persoon
  • Duur: circa 1,5 uur

Graag vooraf reserveren via 034-636545 of info@royalleerdamcrystal.nl.

De Kristalwinkel

Ook De Kristalwinkel is de hele maand april in oranjesferen. De winkel is prachtig oranje gedecoreerd en er worden aantrekkelijke kortingen gegeven op een geselecteerd aantal oranje artikelen, zoals het Tulpvaasje, het Appeltje en de Irisfles. Geen liefhebber van oranje? Kom gerust langs in De Kristalwinkel om de uitgebreide glas- en  kristalcollectie te bewonderen. De collectie van Royal Leerdam Crystal bestaat uit een groot aantal unieke ontwerpen, geschikt voor elk interieur.

Feestelijke uitgifte Oranjevazen

De Oranjemaand wordt feestelijk afgesloten met de uitgifte van de eerder bestelde Oranjevazen Royal Orange en Royal Blue naar het ontwerp van Frank Tjepkema. Royal Blue en Royal Orange zijn onderdeel van de serie Oranjevazen die is uitgebracht ter ere van de 80e verjaardag van prinses Beatrix op 31 januari jl. Op woensdagavond
25 april worden de Oranjevazen Royal Orange en Royal Blue feestelijk uitgereikt aan liefhebbers en verzamelaars.

Royal Leerdam Crystal

Sinds 1878 worden er bij Royal Leerdam Crystal op ambachtelijke wijze prachtige kunst- en sierobjecten vervaardigd. De reputatie van de glas- en kristalfabriek wordt internationaal gevestigd door beroemde ontwerpers zoals Berlage, Lloyd Wright en Andries Copier. Vandaag de dag werken we samen met moderne kunstenaars en ontwerpers zoals Siem van der Marel, Menno Jonker en Peter Bremers. Ook designobjecten van gastontwerpers als Marcel Wanders, Kiki van Eijk, kunstschilder Ans Markus en schoenenontwerper Jan Jansen sieren de collectie. Meesterglasblazers staan garant voor de uitzonderlijke kwaliteit van de objecten die niet voor niets hun weg vinden naar het Koninklijk Huis. De grondstof waarmee wordt gewerkt is het heldere ‘Cristal Supérieur’, Europa’s zuiverste kristalsoort.