Menu

Elektrische Fiets Informatiedag

Datum: dinsdag 4 september 2018 10:00 - 15:00 uur. Locatie: Leerdam Sport '55, Quirinus de Palmelaan 109, 4142 CH Leerdam

Dinsdag 4 september 2018 organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Leerdam en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden een Elektrische Fiets Informatiedag. Deze dag is bedoeld voor senioren om aan hen verkeerskennis, vaardigheden en  informatie aan te rijken over het fietsen met een elektrische fiets.

Steeds meer mensen maken gebruik van een elektrische fiets. Het kan lastig zijn om op een juiste manier aan het verkeer deel te nemen. Het verkeer wordt steeds drukker. Ook veranderen de verkeersregels regelmatig. Maar ook het fietsen vraagt meer aandacht en behendigheid dan het fietsen met een fiets zonder trap ondersteuning. Ook zijn het heel veel verschillende type fietsen op de markt. Daarom zal een leverancier met verschillende demo fietsen aanwezig zijn op de Elektrische Fiets Informatiedag om uit te proberen en u een persoonlijk advies te geven.

Locatie: VV Leerdam Sport ’55, Quirinus de Palmelaan 109, 4142 CH Leerdam
Tijd:       van 10.00 uur tot 15.00 uur.
​Tijdens de informatie dag wordt gezorgd voor koffie en een lunch.

Theorie en praktijk

De belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers worden besproken, vooral de bebording rondom fietspaden en het gebruik van fietsstroken. Ook is er aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Verder krijgt u informatie waar u op moet letten bij de aanschaf van een e-bike.

U gaat onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland ( VVN ) op een parcours oefeningen doen. U leert meer over het zwaartepunt van een e-bike, evenwicht houden en u doet een remproef. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen.

Er is een leverancier van e-bikes aanwezig. Zij stellen e-bikes beschikbaar om uit te proberen of om u advies te geven waarop u moet letten met de aanschaf van een e-bike.

Aanmelden

Deelname aan deze dag is gratis. Opgeven vooraf is verplicht en kan tot uiterlijk dinsdag 28 augustus.
Aanmelden kan bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland via werkgroepsenioren@kpnmail.nl of telefonisch: 0184 685 317. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.