Menu

Open Dag

Datum: zaterdag 13 oktober 2018 08:30. Locatie: Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden

De traditionele Open Dag van de Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden wordt dit jaar gehouden op zaterdag 13 oktober 2018.
Plaats: In en rond Natuurcentrum De Schaapskooi, Overboeicop 15, 4154 NN Schoonrewoerd.

Veel onderdelen van de Open Dag zijn inmiddels traditie geworden, zie hiervoor het concept programma :

Excursies
Er zijn 3 excursies in natuurreservaat Over-Heicop achter de Schaapskooi. Om 8.30 uur start een Vroege Vogelexcursie voor de jeugd, om 11 uur een vogelexcursie voor alle leeftijden en om 14 uur een excursie ‘ecologie’, waarbij flora en fauna, de geschiedenis en het beheer van het gebied belicht worden.

Overige jeugdactiviteiten
Na de Vroege Vogelexcursie volgen meer jeugdactiviteiten. Evenals vorig jaar gaan we van wilgentenen weer iets bouwen. Verder kun je brood bakken, zijn er spelletjes en prijsvragen en kunnen de kleintjes kleuren.

Appels en peren
De verkoop van vers geplukt onbespoten fruit en het persen van sap zijn belangrijke onderdelen van de Open Dag. De werkgroep Landschapsbeheer verzorgt ook een tentoonstelling van oude fruitrassen. Pomoloog (fruitkundige) determineert tussen 11 en 15 uur appels en peren uit tuinen of boomgaarden van bezoekers. Neem dus wat van uw onbekend fruit mee!

Presentaties overige werkgroepen
De diverse werkgroepen van de Natuur- en Vogelwacht geven presentaties over planten, paddestoelen, vogels, amfibieën en de excursies die wij organiseren. Een traditie is ook de verkoop van antiquarische natuurboeken.

Groene Winkel en Bar
In de Groene Winkel zijn zoals altijd natuurboeken, ander educatief materiaal en nestkasten te koop.

Aan de bar kunt u sap, streekproducten, koffie en of met appeltaart, andere drankjes kopen.

Bovengenoemde activiteiten zijn nog niet definitief . We werken nog aan de invulling van deze dag.