Menu

Film: Lady Bird

Datum: vrijdag 16 november 2018 20:30. Locatie: Stadspodium GO

Verenigde Staten, 2017. Drama/Komedie van Greta Gerwig. Met o.a. Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Timothée Chalamet, Tracy Letts en Lucas Hedges. 

Lady Bird is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Christine 'Lady Bird' McPherson (Saoirse Ronan, Brooklyn, Atonement) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf, The Big Bang Theory), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader (Tracy Letts, The Big Short) zijn baan is kwijt geraakt. Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002 tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen. 

“Heerlijk en eerlijk coming of age-drama” -  VPRO Cinema (★★★★) 

“Liefdesbrief-achtige memoires van een tiener”  -  The Guardian (★★★★★) 

“Blijkt een unieke traktatie” -  de Volkskrant (★★★★) 

“Conflict tussen moeder en dochter in talloze kleine nuances” -  NRC Handelsblad (★★★★)  

Aanvang: 20.30 uur
Entree: €7,50
Reserveren: reserveren@go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal