Menu

Film: Radiance

Datum: vrijdag 21 december 2018 20:30. Locatie: Stadspodium GO

Japan 2017. Drama van Naomi Kawase. Met o.a. Masatoshi Nagase, Ayame Misaki, Tatsuya Fuji en Kazuko Shirakawa.

Radiance, de nieuwe film van de gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase (An, Still The Water) was geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Cannes filmfestival en won daar de Oecumenische Juryprijs.

Misako is een gepassioneerd schrijfster van audiobeschrijvingen voor slechtzienden. Op een filmvertoning met testpubliek worstelt ze haar woorden te perfectioneren wanneer ze Masaya ontmoet. Hij is een fotograaf die langzaam zijn gezichtsvermogen verliest. Zijn werk brengt herinneringen aan haar verleden naar boven. Samen leren ze de wereld om hen heen met andere ogen te zien.

"Poëtisch-romantische bespiegeling over verbeeldingskracht" - VPRO Cinema

"Kawase zet de zintuigen op scherp en laat je daardoor net even anders kijken. (...) En de soundtrack is geweldig" -  de Volkskrant

Aanvang: 20.30 uur
Entree: €7,50
Reserveren: reserveren@go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal