Menu

Dokter Reilinghplein

Er wordt gewerkt aan plannen voor de herinrichting van het Dokter Reilinghplein. Het doel is om een levendig en aantrekkelijk plein te creëren, met mogelijkheden om te ontmoeten en samen te zijn. Er is ruimte voor diverse functies zoals winkels, horeca met terrassen en commerciële en maatschappelijke functies. Het kunstobject blijft op het plein. In welke hoedanigheid is niet bekend, maar het zal de inrichting van het plein ondersteunen en versterken. De kunstenares, Marijke de Goey, verleent hieraan haar medewerking.

De herinrichting is een initiatief van de werkgroep Heroriëntatie Centrum Leerdam. Deze werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van bewoners rond het plein, bewoners in de stad, LOV en de wijkraad. De gemeente ondersteunt het initiatief en trekt hierin samen op met de werkgroep Heroriëntatie Centrum Leerdam. Vertegenwoordigers van de gemeente en de werkgroep HCL vormen samen de werkgroep Reilinghplein, Op 29 juni 2017 heeft de Raad ingestemd met het plan van aanpak en een voorbereidingskrediet ter beschikking gesteld.

De eerste fase bestaat uit het verzamelen van gegevens en ideeën en wensen. De werkgroep Reilinghplein heeft de inwoners van Leerdam opgeroepen om hun ideeën voor het nieuwe plein kenbaar te maken. Er zijn uiteenlopende ideeën binnengekomen, variërend van een inrichting met veel groen en een parkachtige uitstraling tot een plein voor evenementen en terrassen. Op basis van de verzamelde ideeën stelt Studio Blad, in samenspraak met Marijke de Goey en de werkgroep Reilinghplein, twee of meerdere ontwerpen op voor de inrichting van het plein. De inwoners van Leerdam kunnen vervolgens stemmen op hun favoriete ontwerp. Dit is naar verwachting begin 2018. Via deze website houden we iedereen op de hoogte van de actuele stand van zaken.

Groen licht voor Reilinghplein (18-05-2018)

Leerdam kiest haar Dokter Reilinghplein (18-04-2018)

Stem ook voor het Dokter Reilinghplein (28-03-2018)

Bewoners stemmen mee voor nieuw Dokter Reilinghplein (23-03-2018)