Menu

Glaspark

De gemeente Leerdam wil samen met de buitensportverenigingen HC Leerdam, KV Ter Leede / de Jager, Leerdam Sport en VV LRC Leerdam een nieuwe sportaccommodatie opzetten. Het doel is om van Glaspark een eigentijds en betaalbaar sportpark te maken, waar deze 4 verenigingen straks onder 1 dak vallen.

Vorig jaar is er een onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van het Glaspark. De resultaten hiervan waren positief. Vervolgens zijn de 4 sportverenigingen samen met de gemeente aan de slag gegaan met 3 werkgroepen. De eerste werkgroep bekijkt hoeveel velden, welke soorten velden en voorzieningen er precies nodig zijn. Adviesbureau Riet ondersteunt deze werkgroep. Een andere werkgroep werkt samen met Architectenbureau Traanberg aan een plan voor een gezamenlijk kleed-/clubgebouw. Deze werkgroep onderzoekt ook welke ruimten de verenigingen nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan kleed- en wasruimten, ruimte voor de scheidsrechters of kantines. De derde werkgroep stelt een exploitatiebegroting op voor het park en de financiële gevolgen voor deze 4 sportverenigingen.

Er zijn twee mogelijke locaties voor het Glaspark. Het sportpark van Leerdam Sport en sportpark Bruinsdeel (LRC). De keuze hangt onder andere af wat de beste plek is om het kleed-/clubgebouw te realiseren. Of waar parkeren bijvoorbeeld het makkelijkst is.

Nadat een besluit is genomen over de voorkeurslocatie zal de gemeente het uitgewerkte plan in de gemeenteraad en tijdens de algemene ledenvergaderingen van de 4 verenigingen behandelen. Dan wordt besloten of het Glaspark er ook daadwerkelijk komt.

Publicaties 6 februari 2017:

Definitief eindrapport (PDF, 2.1 MB)

Eindrapport werkgroep Gebouw en Identiteit (PDF, 1.9 MB)

Eindrapport werkgroep Velden en Capaciteit (PDF, 2.8 MB)

Tweede concept samenwerkingsovereenkomst (PDF, 305.3 kB)

Overige publicaties:

Nieuwsbrief februari 2018 (PDF, 767.0 kB)

Maart 2018:

Voorlopig ontwerp situatie (PDF, 604.4 kB)

Plattegrond begane grond en langsdoorsnede (PDF, 147.6 kB)

Plattegrond vd en dwarsdoorsnede (PDF, 153.4 kB)

Plattegrond gevels (PDF, 390.9 kB)